Blog RSS

Transport, pakowanie i przechowywanie
Wraz ze wzrostem świadomości kupujących o jakości mięsa i jego przetworów, podąża istotny temat jakim jest transport i przechowywanie produktów.
Rasa Puławska – smakowita wieprzowina
Produkty regionalne cieszą się coraz większym zainteresowaniem wśród restauratorów i konsumentów. Rasa Puławska jest to rodzima rasa zwierząt z terenu wschodniej Lubelszczyzny i zachodniego Mazowsza.
Ciekawostki o mięsie - Wołowina
Atrakcyjność, wystawność i wykwintność to niewątpliwe najlepsze atuty mięsa wołowego, jednakże jego spożycie w Polsce nadal jest mniejsze niż innych mięs, wieprzowiny czy drobiu.
Przyprawy do mięs
Tradycyjne smaki wędlin to kompozycja smaków i przypraw odpowiednio i pieczołowicie dobrana. Starodawne receptury zawierały skrupulatnie dobrane mieszanki przypraw, w których znajdowały się głównie pieprz, sól, czosnek, gorczyca i zioła.
Opakowanie mięsa i etykieta bez tajemnic
Rodzaj opakowania stanowi istotny element wpływający na jakość i trwałość mięsa. Nasze produkty mięso i wędlina ze sklepu internetowego z dostawą do domu są pakowane w szczególnych warunkach i należytą starannością.