Zakład Mięsny Mościbrody jest liderem grupy operacyjnej pod nazwą "Żywność wprost od producenta - Bazarek Online". Działanie M16 "Współpraca" objętego Programem - Wspieranie rozwoju obszarów wiejskich z udziałem środków Europejskiego Funduszu Rolnego na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich w ramach Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020. „Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie". Operacja mająca na celu tworzenie krótkich łańcuchów dostaw na zasadach płatności zryczałtowanej BEZPOŚREDNIA SPRZEDAŻ PRODUKTÓW SPOŻYWCZYCH KONSUMENTOM, współfinansowana jest ze środków Unii Europejskiej.
Celem operacji jest stworzenie możliwości dostarczenia artykułów spożywczych konsumentom w ramach krótkich łańcuchów dostaw z pominięciem pośredników w postaci hurtowni i sieci handlowych. Operacja ma za zadanie propagowanie sprzedaży produktów wytwarzanych bezpośrednio przez rolników oraz produktów wytworzonych w sposób tradycyjny przez lidera grupy.
NASZA MISJA
Naszą misją jest zapewnienie konsumentom wysokiej jakości mięs i wędlin pozyskanych z surowców ze zwierząt urodzonych i wyhodowanych w Polsce, głównie z terenów Mazowsza, Podlasia i Lubelszczyzny. Zakład ma potwierdzenie na pochodzenie zwierząt z hodowli, w której zachowano klasyczne metody oraz zadbano o zbilansowane żywienie i dobrostan, a na etapie przetwórstwa wyeliminowano sztuczne dodatki poprawiające jakość mięsa. Zapewnienie produktów bezpiecznych o wyjątkowych walorach smakowych i powtarzalnym standardzie. Cechą wyróżniającą mięso Zakładu Mięsnego Mościbrody Sp. z o.o. jest wysoka jakość oraz wysoka przydatność kulinarna i przetwórcza.
JAKOŚĆ I ŚWIEŻOŚĆ
Mięso w naszym sklepie pochodzi z własnego rozbioru tusz zwierząt hodowanych regionalnie. W całym cyklu produkcyjnym zachowany jest łańcuch chłodniczy. W ten sposób zapewniamy naszym klientom zawsze świeże produkty. Od ponad 20 lat współpracujemy tylko i wyłącznie z zatwierdzonymi dostawcami. W trosce o bezpieczeństwo naszych klientów w Zakładzie funkcjonują systemy kontroli jakości HACCP, GHP oraz GMP. Wdrożenie tych systemów zapewnia kontrolę wysokiej jakości i bezpieczeństwa produkowanych wyrobów.
Zakład Mięsny „Mościbrody” Sp. z o.o. jest członkiem:
• Stowarzyszenia Rzeźników i Wędliniarzy Rzeczypospolitej Polskiej (SRW RP)
• Unii Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego (UPEMI)W 2011 roku
• Zakład Mięsny Mościbrody Sp. z o.o. został oceniony przez Intertrek Certification Ltd i
spełnił wymagania standardu BRC.
W 2014 roku Zakład spełnił wymagania systemu Gwarantowanej Jakości Żywności QAFP w zakresie zeszytu branżowego „Wędliny. Wymagania produkcyjne i jakościowe” w obszarze przetwórstwo.