Ligawa to mięso pochodzące z udźca, dość chude, miękkie, soczyste i bardzo smaczne. Ligawa traktowana jest jako odpowiednik schabu wieprzowego. Barwa mięsa od czerwonej do ciemno czerwonej, tłuszczu od jasnej do kremowej, występuję w niewielkich ilościach. Zapach swiosty, charakterystyczny dla mięsa świeżego. Mięso pochodzi od regionalnych dostawców.
Przeznaczenie: do pieczenia, smażenia, peklowania na wędliny. Doskonale nadaje się na zrazy, steki i różnego rodzaju pieczenie. Smakuje przepysznie duszona w delikatnym sosie z cebulką.
Przydatność do spożycia: na opakowaniu
Czas przydatności do spożycia: 5 dni /luz
Warunki przechowywania: w temperaturze od 0 ºC do +2ºC
Wygląd produktów
Na zdjęciach widzicie Państwo Nasz produkt w sesji zdjęciowej. Naturalne metody wyrobu sprawiają, że każda mięso w danej partii może różnić się wyglądem. Jednak dokładamy wszelkich starań, żeby zawsze były tak samo pyszne.