W polskich warunkach malina owocuje od lipca do października. Zawiera mnóstwo witamin, doceniana jest za swoje walory kulinarne - pasuje do każdego typu dań, deserów i sosów
Maliny – POLKA - kraj pochodzenia POLSKA – woj. LUBELSKIE - Jarczówek
Nasze Maliny pochodzą z rodzinnego gospodarstwa położonego na Lubelszczyźnie. Każde opakowanie jest starannie wybierane z wyselekcjonowanych owoców. Dzięki temu gwarantujemy Państwu idealny, niepowtarzalny i intensywny smak. Maliny są owocami bogatymi w witaminę C i B błonnik, żelazo, potas, magnez i antyoksydanty.
PRODUKT SPRZEDAWANY SEZONOWO
UPRAWA W TRYBIE OGRODOWYM
Wartości odżywcze
Zawartość w 100 g malin
Wartość energetyczna
52 kcal
Białko ogółem
1,2 g
Węglowodany
11,94 g
Tłuszcze
0,65 g
Błonnik
6,5 g
Witamina A
33 IU
Tiamina (witamina B1)
0,032 mg
Ryboflawina (witamina B2)
0,038 mg
Niacyna (witamina B3)
0,598 mg
Witamina B6
0,055 mg
Kwas foliowy (witamina B9)
21 µg
Witamina C
26,2 mg
Witamina E
0,87 mg
Witamina K
7,8 µg
Wapń
25 mg
Żelazo
0,69 mg
Magnez
22 mg
Fosfor
29 mg
Potas
151 mg
Sód
1 mg
Cynk
0,42 mg