MARCHEW – Natalja - kraj pochodzenia POLSKA – woj. MAZOWIECKIE – Krzesk Królowa Niwa
Marchew to warzywo rodzaju korzeniowego. Bardzo popularna ze względu na swoje zdrowotne korzyści i wszechstronne zastosowanie w kuchni. Marchewki są bogate w beta-karoten, który jest przekształcany w organizmie w witaminę A, są bardzo bogate w beta-karotenie, co jest ważne dla zdrowia oczu. Są także źródłem innych ważnych składników odżywczych, takich jak witaminy K i C, błonnik, potas i mangan.
PRODUKT SPRZEDAWANY SEZONOWO
UPRAWA OKOPOWA
Wartość odżywcza
Na 100 g
Kalorie
41 kcal
Białko
0,9 g
Tłuszcz
0,2 g
Cholesterol
0,0 mg
Sód
69 mg
Potas
320 mg
Węglowodany
10 g
Kwas askorbinowy
133 g
Żelazo
0,3 mg
Wapń
33 mg