Nogi wieprzowe, części przednie lub tylnie tuszy. Otoczone są grubą warstwą skóry. Znajduje się w nich dużo powięzi, chrząstek oraz błon. Przerost tłuszczowy jest dość znaczny. Zawierają duże ilości elastyny i kolagenu. Barwa mięśnia naturalna, jasno różowa do różowej, tłuszczu biała z odcienien kremowym. Zapach swiosty, charakterystyczny dla mięsa świeżego. Mięso pochodzi od regionalnych dostawców.
Przeznaczenie: do gotowania zup, bulionów. Polecamy pieczone lub smażone, można również dodać do bigosu lub gulaszu. Ze względu na dużą ilość tłuszczu, często jest wykorzystywana jako dodatek do pasztetów, farszów mięsnych oraz galaret.
Przydatność do spożycia: na opakowaniu
Czas przydatności do spożycia: 5 dni /luz
Warunki przechowywania: w temperaturze od 0 ºC do +4ºC
Wygląd produktów
Na zdjęciach widzicie Państwo Nasz produkt w sesji zdjęciowej. Naturalne metody wyrobu sprawiają, że każde mięso w danej partii może różnić się wyglądem. Jednak dokładamy wszelkich starań, żeby zawsze były tak samo pyszne.