Pasztet pieczony wyprodukowany z mięsa z indyka z dodatkiem przypraw - aromatyczny i delikatny. W polskiej tradycji kulinarnej znany i ceniony od lat. Barwa charakterystyczna dla pasztetu od jasnozłotej do jasnobrązowej. Na przekroju szary charakterystyczny dla mięsa pieczonego. Mięso pochodzi od regionalnych dostawców.
Przeznaczenie: wyśmienity na kanapki. Sprawdzi się również jako dodatek na "wiejskim stole".
Przydatność do spożycia: na opakowaniu
Termin przydatności: 21 dni
Forma pakowania: VAC
Warunki przechowywania: w temperaturze od +2ºC do +8C
Średnia waga produktu: 0,45kg
Wartość odżywcza i energetyczna w 100g produktu:
Wartość energetyczna (kJ/kcal) - 1252/301
Tłuszcz - 20g
Kwasy tłuszczowe nasycone - 6,5g
Węglowodany - 8g
Cukry - 1,2g
Białko - 21g
Sól - 1,8g
Wygląd produktów
Na zdjęciach widzicie Państwo Nasz produkt w sesji zdjęciowej. Naturalne metody wyrobu sprawiają, że każde mięso w danej partii może różnić się wyglądem. Jednak dokładamy wszelkich starań, żeby zawsze były tak samo pyszne.