CENA DOTYCZY 0,5 KG (PORCJA) Polędwica wołowa to mięso o wysokich walorach smakowych i kulinarnych.
47,75 zł

Niestety ten produkt nie jest dłużej dostępny.

Polędwica wołowa to mięsień z części grzbietowej tuszy. Mięso bardzo smaczne, wyraźiste, soczyste i delikatne. Polędwica jest doskonała na steki lub na surowo, na tatar i carpaccio. Charakteryzuje ją szybki czas obróbki termicznej. Barwa mięsa od czerwonej do ciemno czerwonej, tłuszcz występuję w znikomej ilości. Zapach swiosty, charakterystyczny dla mięsa świeżego. Mięso pochodzi od regionalnych dostawców.

Cena za 1 kg to 95,49 zł.

Przydatność do spożycia: na opakowaniu
Do spożycia: pieczone, wędzone, smażone, duszone, peklowane na wędliny, poddany procesowi dojrzewania, na steki 
Czas przydatności do spożycia:  5 dni /luz 
Warunki przechowywania: w
 temperaturze od 0 ºC do +2ºC

Znaczniki produktu