Szponder wołowy to jeden najpopularniejszych rodzajów tzw. mięsa rosołowego z kością. Szponder to element części międzyżebrowej tuszy wołowej poprzerastany warstwami powięzi i smacznego tłuszczyku. Barwa mięsa od jasno różowej, czerwonej do ciemno czerwonej, natomiast tłuszczu, od białej do jasno różowej. Konsystencja jędrna, elastyczna. Zapach swoisty, charakterystyczny dla mięsa świeżego. Mięso pochodzi od regionalnych dostawców. Kości szpondra zawierają szpik, którego najcenniejsze składniki zostają w wywarze rosołowym.
Przeznaczenie: do gotowania, pieczenia, smażenia i duszenia. To idealny dodatek do rosołu lub na grilla z dodatkiem aromatycznych ziół.
Przydatność do spożycia: na opakowaniu
Czas przydatności do spożycia: 5 dni /luz
Warunki przechowywania: w temperaturze od 0 ºC do +2ºC
Wygląd produktów
Na zdjęciach widzicie Państwo Nasz produkt w sesji zdjęciowej. Naturalne metody wyrobu sprawiają, że każda mięso w danej partii może różnić się wyglądem. Jednak dokładamy wszelkich starań, żeby zawsze były tak samo pyszne.