Element tuszki z indyka, pochodzący z mięśnia piersiowego. Filet jest pozbawiony warstwy tłuszczu podskórnego i kości. Mięso indyka słynie ze swoich walorów zdrowotnych – polecane jest przy alergiach i dietach niskokalorycznych. Doskonała propozycja dla tych, co pragną jeść zdrowo i chudo.
Przeznaczenie: do smażenia i pieczenia. Filet z indyka pieczony i podany na ciepło z sosem to idealny pomysł na obiad. Polecamy rownież podany w formie szaszłyków na grilla.
Przydatność do spożycia: na opakowaniu
Warunki przechowywania: w temperaturze od 0 ºC do +2ºC
Wartość odżywcza i energetyczna w 100g produktu:
Wartość energetyczna (kJ/kcal) - 454/107
Tłuszcz - 1g
Kwasy tłuszczowe nasycone - 0,29g
Węglowodany - 0,5g
Cukry - 0,1g
Białko - 23,9g
Sól - 0,25g
Wygląd produktów
Na zdjęciach widzicie Państwo Nasz produkt w sesji zdjęciowej. Naturalne metody wyrobu sprawiają, że każde mięso w danej partii może różnić się wyglądem. Jednak dokładamy wszelkich starań, żeby zawsze były tak samo pyszne.