Karkówka należy do części mięśni grzbietu, które są silnie przerośnięte tłuszczem. Barwa jasnoróżowa, czerwona, ciemnoczerwona do brązowej, tłuszczu od białej do jasnożółtej. Konsystencja jędrna, elastyczna. Zapach swoisty charakterystyczny dla mięsa świeżego. Mięso pochodzi od regionalnych dostawców.
Przeznaczenie: do pieczenia, wędzenia lub duszenia, na bitki, kotlety, czy burgery. Idealny do przygotowania gulaszu, podany ze świeżymi warzywami.
Przydatność do spożycia: na opakowaniu
Czas przydatności do spożycia: 5 dni /luz
Warunki przechowywania: w temperaturze od 0 ºC do +2ºC
Wygląd produktów
Na zdjęciach widzicie Państwo Nasz produkt w sesji zdjęciowej. Naturalne metody wyrobu sprawiają, że każda mięso w danej partii może różnić się wyglądem. Jednak dokładamy wszelkich starań, żeby zawsze były tak samo pyszne.