Szynka wieprzowa, wyrób tradycyjny, peklowany i parzony. Bardzo soczysta i aromatyczna szynka z minimalną ilością tłuszczu, o wyrazistym smaku. Wędzonka otrzymywana z peklowanych mięśni szynki wieprzowej, kształt uzależniony od budowy anatomicznej elementu. Barwa charakterystyczna dla mięsa wędzonego i parzonego od jasnobrązowej do brązowej, konsystencja dość ścisła, lekko wilgotna. Smak i zapach charakterystyczny dla wędzonki z mięsa peklowanego, parzonego i wędzonego. Mięso pochodzi od regionalnych dostawców.
Cena za 1 kg to 42,99 zł.
Do wyprodukowania 100g wyrobu użyto 120g szynki wieprzowej.
Przydatność do spożycia: na opakowaniu
Do spożycia: na zimno
Termin przydatności: 21 dni
Forma pakowania: MAP
Warunki przechowywania: w temperaturze od +2ºC do +8C
Średnia waga produktu: 1,5 kg
Wartość odżywacza i energetyczna w 100g produktu:
Wartość energetyczna (kJ/kcal) - 580/138
Tłuszcz- 4,1
Kwasy tłuszczowe nasycone- 2,7
Węglowodany- 0,3
Cukry- 0,2
Białko- 25
Sól- 1,9