Słonina to podskórna tkanka tłuszczowa, pozyskana z tylnej części tułowia i boków tuszy, w postaci płatów lub kawałków. Barwa biała do jasnokremowej. Zapach swoisty dla tłuszczów wieprzowych. Mięso pochodzi od regionalnych dostawców.
Przeznaczenie: sprawdzi się jako smalec czy do peklowania na wędliny. Polecamy jako dodatek do swojskich kiełbas lub do wytapiania na skwarki. Słoninę można również wędzić z dodatkiem aromatycznych ziół.
Przydatność do spożycia: na opakowaniuCzas przydatności do spożycia: 5 dni /luz Warunki przechowywania: w temperaturze od 0 ºC do +4ºC
Wygląd produktów
Na zdjęciach widzicie Państwo Nasz produkt w sesji zdjęciowej. Naturalne metody wyrobu sprawiają, że każde mięso w danej partii może różnić się wyglądem. Jednak dokładamy wszelkich starań, żeby zawsze były tak samo pyszne.