RIB EYE STEAK ma charakterystyczny marmurkowy przekrój w tkance mięśniowej zwany „okiem” – stąd jego nazwa. Wykrawany jest z dużych wagowo elementów, z grubą warstwą tłuszczu zewnętrznego jak i wewnętrznego, pozyskany z antrykotu, części przedniej tuszy. Barwa mięsnia odpowiednia dla elementu dojrzewającego ciemno czerwonej, tłuszczu biała z odcienien kremowym. Zapach swiosty, charakterystyczny dla mięsa dojrzewającego. Mięso pochodzi od regiolnalnych dostawców. Produkt najwyższej jakości.
Dowiedz się więcej o dojrzewaniu mięsa na naszym blogu: https://tajemnicasmaku.pl/sezonowanie-i-dojrzewanieco-to-znaczy-2
Cena za 1 kg to 124,90 zł
Przydatność do spożycia: na opakowaniuDo spożycia: smażone, grillowaneCzas przydatności do spożycia: 10 dni /VACWarunki przechowywania: w temperaturze od 0 ºC do +4ºCŚrednia waga produktu: 300 g.