Szynka wiejska z Mościbród to produkt tradycyjny, wieprzowy, wędzony, z aromatycznymi dodatkami. Mięso wędzone tradycyjnie dymem olchowym. Barwa mięsa od różowej do ciemnoróżowej, tłuszczu od białej do białoróżowej, układ mięsa i tłuszczu naturalny. Smak i zapach charakterystyczny dla mięsa peklowanego, wędzonego, parzonego i zapachu wędzonki. Mięso pochodzi od regionalnych dostawców.
Przeznaczenie: doskonała na kanapki lub jako dodatek na "wiejskim stole".
Przydatność do spożycia: na opakowaniu
Termin przydatności: 26 dni
Forma pakowania: MAP
Warunki przechowywania: w temperaturze od +2ºC do +8ºC
Wartość odżywcza i energetyczna w 100g produktu:
Wartość energetyczna (kJ/kcal) - 1340/323
Tłuszcz - 27g
Kwasy tłuszczowe nasycone -11g
Węglowodany - 0,3g
Cukry - 0,2g
Białko - 19g
Sól - 1,9g
Wygląd produktów
Na zdjęciach widzicie Państwo Nasz produkt w sesji zdjęciowej. Naturalne metody wyrobu sprawiają, że każde mięso w danej partii może różnić się wyglądem. Jednak dokładamy wszelkich starań, żeby zawsze były tak samo pyszne.