Schab wiejski z Mościbród to produkt tradycyjny wieprzowy, wędzony z aromatycznymi dodatkami. Mięso wędzone tradycyjnie dymem olchowym. Schab jest wyjątkowo soczysty, niepowtarzalny w smaku oraz pięknie uwędzony. Barwa mięsa od różowej do ciemnoróżowej, tłuszczu od białej do białoróżowej, układ mięsa i tłuszczu naturalny. Smak i zapach charakterystyczny dla mięsa peklowanego, wędzonego, parzonego i zapachu wędzonki. Mięso pochodzi od regionalnych dostawców. Do wyprodukowania 100 g wyrobu użyto 119 g schabu wieprzowego.
Przeznaczenie: idealny na kanapki muśnięty chrzanem lub jako dodatek na "wiejskim stole".
Przydatność do spożycia: na opakowaniu
Termin przydatności: 26 dni
Forma pakowania: MAP
Warunki przechowywania: w temperaturze od +2ºC do +8C
Wartość odżywcza i energetyczna w 100g produktu:
Wartość energetyczna (kJ/kcal) - 658/157
Tłuszcz - 6,3g
Kwasy tłuszczowe nasycone - 3,1g
Węglowodany - 0,3g
Cukry - 0,2g
Białko - 24g
Sól - 1,9g
Wygląd produktów
Na zdjęciach widzicie Państwo Nasz produkt w sesji zdjęciowej. Naturalne metody wyrobu sprawiają, że każde mięso w danej partii może różnić się wyglądem. Jednak dokładamy wszelkich starań, żeby zawsze były tak samo pyszne.