Kabanosy to cienkie kiełbaski wieprzowe, średniorozdrobnione, wędzone, parzone i starannie suszone. Odpowiednia barwa produktu jest od brązowej do ciemno brązowej. Charakteryzują się doskonałym smakiem i aromatem, uzyskanym dzięki doskonale dobranym przyprawom i recepturom. Wyczuwalny smak użytych przypraw. Mięso pochodzi od regionalnych dostawców. Do wyprodukowania 100g gotowego wyrobu użyto 140g mięsa wieprzowego.
Przeznaczenie: do spożycia na zimno i ciepło, idealne z chlebem lub bułką, z dodatkiem musztardy lub chrzanu.
Przydatność do spożycia: na opakowaniu
Do spożycia: na zimno
Termin przydatności: 30 dni
Forma pakowania: MAP
Warunki przechowywania: w temperaturze od +2ºC do +8C
Wartość odżywcza i energetyczna w 100g produktu:
Wartość energetyczna (kJ/kcal) - 1818/439
Tłuszcz - 38,6g
Kwasy tłuszczowe nasycone - 12,9g
Węglowodany - 0,6g
Cukry - 1,3g
Białko - 22,4g
Sól - 2,2g
Wygląd produktów
Na zdjęciach widzicie Państwo Nasz produkt w sesji zdjęciowej. Naturalne metody wyrobu sprawiają, że każde mięso w danej partii może różnić się wyglądem. Jednak dokładamy wszelkich starań, żeby zawsze były tak samo pyszne.