Kiełbasa wieprzowa średnio rozdrobniona, wędzona lub parzona, podsuszana. Widoczne są kawałki mięsa i przyprawy. Barwa charakterystyczna dla kiełbasy wędzonej, parzonej. Barwa na przekroju do jasnoróżowej do różowej, tłuszczu od białej do kremowej. Smak i zapach charakterystyczny dla kiełbas wędzonych, parzonych i dodanych przypraw. Wyraźnie wyczuwalny jest jałowiec. Produkowana w naturalnych jelitach wieprzowych. Mięso pochodzi od regionalnych dostawców. Do wyprodukowania 100g gotowego wyrobu użyto 110g mięsa wieprzowego.
Przeznaczenie: do spożycia na zimno lub ciepło. Sprawdzi się świetnie jako dodatek na "wiejskim stole".
Przydatność do spożycia: na opakowaniu
Do spożycia: na zimno lub ciepło
Termin przydatności: 26 dni
Forma pakowania: MAP
Warunki przechowywania: w temperaturze od +2ºC do +8C
Wartość odżywcza i energetyczna w 100g produktu:
Wartość energetyczna (kJ/kcal) - 1161/279
Tłuszcz - 21g
Kwasy tłuszczowe nasycone - 9,3g
Węglowodany - 0,8g
Cukry - 0,3g
Białko - 21g
Sól - 2,2g
Wygląd produktów
Na zdjęciach widzicie Państwo Nasz produkt w sesji zdjęciowej. Naturalne metody wyrobu sprawiają, że każde mięso w danej partii może różnić się wyglądem. Jednak dokładamy wszelkich starań, żeby zawsze były tak samo pyszne.