Szynka wiejska z Mościbród to produkt tradycyjny wieprzowy, wędzony z aromatycznymi dodatkami. Mięso wędzone tradycyjnie dymem olchowym. Barwa mięsa od różowej do ciemnoróżowej, tłuszczu od białej do białoróżowej, układ mięsa i tłuszczu naturalny. Smak i zapach charakterystyczny dla mięsa peklowanego, wędzonego, parzonego i zapachu wędzonki. Mięso pochodzi od regionalnych dostawców.
Przeznaczenie: na zimno na kanapki lub jako dodatek na "wiejski stoł".
Przydatność do spożycia: na opakowaniu
Termin przydatności: 26 dni
Forma pakowania: MAP
Warunki przechowywania: w temperaturze od +2ºC do +8C
Wartość odżywcza i energetyczna w 100g produktu:
Wartość energetyczna (kJ/kcal) - 580/138
Tłuszcz - 4,1g
Kwasy tłuszczowe nasycone - 2,7g
Węglowodany - 0,3g
Cukry - 0,2g
Białko - 25g
Sól - 1,9g
Wygląd produktów
Na zdjęciach widzicie Państwo Nasz produkt w sesji zdjęciowej. Naturalne metody wyrobu sprawiają, że każde mięso w danej partii może różnić się wyglądem. Jednak dokładamy wszelkich starań, żeby zawsze były tak samo pyszne.