Antrykot to mięso z przedniej części, pomiędzy żebrami i karkiem. Jest bogato odtłuszczone, miękkie, soczyste i smaczne. Przerosty tłuszczu, które są charakterystyczne dla antrykotu nadają mu wyjątkowy smak. Barwa mięsa od czerwonej do ciemno czerwonej, tłuszczu od jasnej do kremowej. Zapach swoisty, charakterystyczny dla mięsa świeżego. Mięso pochodzi od regionalnych dostawców.
Przeznaczenie: do duszenia i pieczenia. Idealny do smażenia, szczególnie na steki z kością lub bez, podany z warzywami.
Przydatność do spożycia: na opakowaniuCzas przydatności do spożycia: 5 dni /luz Warunki przechowywania: w temperaturze od 0 ºC do +2ºC
Wygląd produktów
Na zdjęciach widzicie Państwo Nasz produkt w sesji zdjęciowej? Naturalne metody wyrobu sprawiają, że każda mięso w danej partii może różnić się wyglądem. Jednak dokładamy wszelkich starań żeby zawsze były tak samo pyszne.