Polędwiczka wieprzowa to delikatny i smaczny kawałek mięsa - wyjątkowo delikatny, chudy, soczysty i intensywny w smaku. Element pozbawiony tłuszczu i błony. Jest uważana za najlepszą część tuszy wieprzowej o szerokim zastosowaniu. Barwa mięśnia naturalna, jasno różowa do czerwonej. Zapach swiosty, charakterystyczny dla mięsa świeżego. Mięso pochodzi od regionalnych dostawców.
Przeznaczenie: do smażenia, pieczenia, duszenia czy grillowania. Polędwiczka doskonale komponuje się z sosami, np. serowym. Można ją podawać z pieczonymi ziemniakami lub kaszą gryczaną.
Przydatność do spożycia: na opakowaniu
Czas przydatności do spożycia: 5 dni /luz
Warunki przechowywania: w temperaturze od 0 ºC do +4ºC
Wygląd produktów
Na zdjęciach widzicie Państwo Nasz produkt w sesji zdjęciowej. Naturalne metody wyrobu sprawiają, że każde mięso w danej partii może różnić się wyglądem. Jednak dokładamy wszelkich starań, żeby zawsze były tak samo pyszne.