Na stole nie może zabraknąć soczystego pieczonego. Do dań obiadowych wybieramy najczęściej wołowinę, wieprzowinę, indyka lub cielęcinę.
piątek, 24 marca 2023
Wielkanocny stół
Do najbardziej staropolskich dań, które symbolizują Święta Wielkanocy jest żurek. To potrawa, którą można podać na wiele sposobów.
Na co zwrócić uwagę aby odpowiednio przygotować steka, jaki stopień wysmażenia będzie najlepszy, który kawałek mięsa wybrać na steka?
Takie pytania często pojawiają się jeśli chcemy przygotować steki dla swoich gości oraz zamawiając steka w restauracji.
wtorek, 21 marca 2023
Noże w kuchni
W domowej kuchni nie może zabraknąć oczywiście dobrych noży. Podstawowe czynności przy gotowaniu wymagają doboru odpowiedniego noża. Wybierając nóż sugerujemy się ostrością i ergonomią.
Wraz ze wzrostem świadomości kupujących o jakości mięsa i jego przetworów, podąża istotny temat jakim jest transport i przechowywanie produktów.